What is Dash? — a short guide

CoinJournal

What is Dash? It’s a cryptocurrency. At it’s simplest, Dash is a form digital cash you can send over the internet to a friend or retailer without a middleman like a bank.

Read: What is cryptocurrency?

Dash began its journey in 2014 and is currently the sixth largest cryptocurrency in the world by market cap — behind Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, IOTA, and Ripple. But how is it different from Bitcoin, what are its advantages, and how much does it cost? You’ll find answers to these questions and more below.

Dash vs Bitcoin

The Merkle

Dash is similar to Bitcoin in many ways. You can use it to make purchases online or hold on to it as an investment. It also runs on a publicly disclosed blockchain that records each transaction.

Read: What is a blockchain? – Gary Explains

But Bitcoin has its share of problems Dash is trying to solve. Speed is one of them. Dash transactions are confirmed in four seconds, while sending Bitcoins to someone can take 10 minutes or more.

Then there are the fees. The average Bitcoin transaction fee is around $6, compared to only $0.4 you have to pay to send someone Dash. But the fee will increase when more people start using the cryptocurrency.

A big problem with Bitcoin is also that it doesn’t have a governance structure. This means important changes can’t be made without a hard fork that brings a new cryptocurrency to the market, which is how Bitcoin Cash was born. Dash is different. It has a voting system in place so that important changes can be implemented quickly.

Unlike Bitcoin, Dash is self-funding. 45 percent of newly created Dash goes to the miners, and 45 percent to masternodes. The rest — 10 percent — goes to a treasury for funding the development team, marketing, customer support centers, and so forth.

There are a few other differences between the two cryptocurrencies, but these are the major ones.

What are the advantages of Dash?

What is Dash? BitcoinCloudMining

Two of the biggest advantages of Dash are the speed and low fees already mentioned above. You can send money to anyone in the world for less than $0.4 in four seconds — try doing that through a bank.

Editor’s Pick

Banks charge higher fees, especially if you’re sending money abroad. A transaction can also take up to a few days to complete, although most banks can speed up the process, if you’re willing to pay extra.

Another benefit is anonymity. Although all transactions are public, you don’t have to share personal info like your name and address. However, this can also be a drawback. Dash, Bitcoins, and other cryptocurrencies that provide anonymity have been used by criminal organizations because the money can’t be traced back to them. Some claim their popularity among bad guys is one of the main reasons we’ve seen such a large increase in their value so far.

How to buy, store, and spend Dash?

What is Dash? Dash

Buying Dash is easy. You can get it the same way as many other cryptocurrencies including Bitcoin. Make an account on an exchange like BitPanda or Kraken and buy Dash with your local currency.

There are also a few locations in the US where you can buy Dash from an ATM. It’s the easiest way to get the cryptocurrency, although the fees are high. If you live in Austria, you can buy it at over 400 Post branches and about 1,300 Post partners.

How can you store Dash? You keep the cryptocurrency in a digital wallet, one of which you can download from the company’s website. The alternative is to keep it in a hardware wallet such as the Ledger, which is a much safer method due to the reduced risk of getting hacked.

Businesses that accept Dash include hosting providers, online casinos, and even advertising agencies.

Where can you spend it? Dash isn’t as acceptable as standard currencies like dollars and euros, but there are many businesses that have embraced it. These include hosting providers, online casinos, and even advertising agencies — see full list here. You can also use it as an investment, which we’ll talk more about in the next section.

How is it created and how much does it cost?

What is Dash? Waffal

Dash is created through a process called mining, same as Bitcoins. Mining requires specialized computers that search for solutions to difficult math problems. If the solution is correct, a new block is added to the blockchain and the miner is rewarded with some of the Dash created.

How much does a Dash cost? Its price goes up and down all the time as a result of supply and demand. At the time of writing, you can get one for around $690 — though the exact value of Dash can be seen in the updated widget below. This makes it far less valuable than Bitcoin, which currently costs around $15,800 per piece.

Dash has proven to be an excellent investment so far, as its value has been increasing ever since its introduction. For example, if you had invested $1,000 at the beginning of 2014 when one Dash was worth $0.3, you would have $2.3 million today. Cryptocurrencies have made people into millionaires in a short period of time, which is why everyone is talking about them these days.

If you bought $1,000 worth of Dash at $0.3 per coin in 2014, you would have $2.3 million today.

But before you get too excited and go online to buy Dash, keep in mind that investing in cryptocurrencies is risky. Sure, most of them have increased in value in recent years, but that doesn’t mean the trend will continue. The price can go down as fast as it went up, so make sure to never invest more than you can afford to lose.

What is Dash?


There you have it. These are some of the basic things about Dash. Will it become an important part of our daily lives in the future? No one can be sure, especially because there are many cryptocurrencies on the market — over 1,000. Not all of them will be able to survive, although it looks like Dash is on the right path for now.

Have you ever used Dash or any other cryptocurrency? Let us know in the comments.

Jared Kushner and Ivanka Trump Reportedly Face New Financial Disclosures Lawsuit

The couple allegedly made significant omissions on their disclosure forms.

President Donald Trump’s daughter Ivanka and his son-in-law Jared Kushner were hit with a new lawsuit on Sunday alleging they made significant omissions on their federal financial disclosure forms.

Politico reported Sunday night that Washington lawyer Jeffrey Lovitky filed a complaint in U.S. District Court in Washington alleging that the two White House aides neglected to share information about some 30 investment funds in which they are invested. They also are accused of hiding the value of two investment vehicles in which they’re involved as well as income derived from them.

A large number of the holdings Kushner did report, the complaint states, are not listed in full detail due to “prior confidentiality agreements.”

However, Lovitky’s complaint said these agreements do not apply under the Ethics in Government Act (EIGA).

“The [Ethics in Government Act] does not allow a reporting individual to refuse to disclose the underlying assets of an investment vehicle, on the basis that such disclosure would violate a pre-existing confidentiality agreement. Nor does the EIGA allow a reporting individual to refuse to disclose the amount of income derived from any underlying asset of an investment vehicle, on the basis that such disclosure would violate a pre-existing confidentiality agreement,” said the suit.

Politico’s Josh Gerstein described Lovitky as “a health care finance lawyer who sometimes files civil rights cases.” He filed a similar suit against Pres. Trump himself earlier this year.

Kushner and Ms. Trump have been hit with repeated accusations of hiding information from federal regulators including charges that they failed to disclose millions of dollars of art in their possession. Kushner has had to revise his reports of meetings with foreign operatives and Russian banking officials multiple times, adding “more than 100 names” to the list last July.

Read the full report here.

 

Related Stories

  • Trump Didn’t Invite a Single Jewish Democratic Congressperson to the White House Hanukkah Party
  • Ivanka Trump and Jared Kushner Engaged in ‘Unethical’ Helicopter Use: Report
  • Treasury Secretary Steve Mnuchin Seriously Claims Ignorance of CDC Banned Words Report

Best GPS running watches (December 2017)

There are plenty of great fitness trackers on the market right now, each of which cater to different users with different needs. Just need to keep an eye on your daily activity levels? Maybe the Fitbit Charge 2 or Garmin vívosport will suit your needs. Looking for something even cheaper than that? Garmin’s vívofit 3 or Xiaomi’s Mi Band 2 might do the trick. But if you’re a more serious athlete that needs something a bit more powerful—something that can track your long runs and not skimp on the handy watch features—what are your options? Today, we’re going to walk you through our list of the best GPS running watches on the market.

Related: The best fitness trackers | Which Fitbit is right for you?

If you’re a serious runner and need something that will accurately track your routes, has a big, easy-to-read screen, a built-in heart rate monitor, and of course, a GPS, this list is for you. Some of the options on here are a bit pricey, but that’s par for the course in this segment of wearables.

Without any further delay, let’s get started!

Editor’s Note: We will update this list as more devices hit the market.

Best GPS running watch

Garmin fenix 5

Garmin’s fenix 5 lineup is finally here, and these are the best GPS running watches on the market right now.

All three fenix 5 models come with preloaded multisport functionality for running, hiking, swimming, biking, and more. They all feature Garmin’s impressive Elevate heart rate trackers, built-in GPS (of course), water resistance up to 100 meters, as well as navigation features with a 3-axis compass, gyroscope, and barometric altimeter.

They all also feature a variety of connected features that make these devices true smartwatches. Users can get call, text and email smartphone notifications. All Sapphire models are also Wi-Fi enabled, so users will be able to connect with their home network and upload statistics even if their smartphones aren’t around.

Not crazy about the regular fenix 5? The smaller fenix 5S might be for you. It has all the same specs as the fenix 5, though it’s built for people with smaller wrists and has a slightly smaller battery. Looking for something even more beefy than the fenix 5? The fenix 5X is much larger and comes with preloaded with TOPO U.S. mapping, routable cycling maps and other navigation features like Round Trip Run and Round Trip Ride. The 5X will even display guidance cues for upcoming turns.

Read more

  • Garmin fenix 5 review
  • Wrists-on with Garmin’s new fenix 5 line at CES 2017
Buy now from Amazon
Buy now from Garmin

Runner-up

Garmin vívoactive 3

best fitness trackers

Garmin’s vívoactive 3 is a huge step up from its predecessor, the vívoactive HR.

For starters, the vívoactive 3 actually looks like a watch this time around, and it will look nice on your wrist whether you’re at the gym or the office. It’s comfortable too, and has a bright, colorful touchscreen display.

There are a total of 15 activity tracking profiles built in, so most athletes will be covered here. It also has a super accurate GPS and heart rate monitor, a battery that will last around five days on a single charge, and plenty of great smartwatch features built in.

If you don’t mind spending close to $249 on a GPS running watch, you should definitely consider the vívoactive 3.

Read more

  • Garmin vívoactive 3 review
Buy now from Amazon

Honorable mention

TomTom Spark 3 Cardio + Music

TomTom’s Spark 3 Cardio + Music is a great option if you aren’t interested in the Garmin vívoactive HR.

It has everything you need in a GPS running watch – an accurate heart rate monitor, a built-in GPS (of course) and support for a ton of different running applications. Plus, this model comes with a Route Exploration feature that not only lets you track where you’ve run, but also lets you get routes from any website and upload them to your watch if you’re interested in trying out a new route.

It’s worth noting there are a few different models in the Spark 3 lineup: the TomTom Spark 3, Spark 3 Music, Spark 3 Cardio and our pick, the Spark 3 Cardio + Music. Though less expensive, the Spark 3 and Spark 3 Music unfortunately don’t offer a heart rate monitor. The Spark 3 Cardio certainly offers a lot for the money, though we believe the onboard music storage and pair of Bluetooth headphones that come with the Spark 3 Cardio + Music provide a better value overall. The Cardio + Music model only costs $60 more.

Buy now from Amazon
Buy now from TomTom

Also read: The dark side of fitness trackers: how to avoid common mistakes that could hurt your fitness goals

Best budget GPS running watch

Polar M200

If you’re on a budget, you can’t go wrong with the Polar M200.

This is a waterproof running watch with a built-in heart rate sensor and GPS that will track your speed, distance and route during a run, and will also keep tabs on your daily activity, steps, calories burned, sleep time and quality. This is also a sleek-looking device. In our opinion, it’s much better looking than its predecessor, the Polar M400.

Plus, this device also comes with Polar’s Running Index, which will show you how your running performance is improving overtime. In the Polar Flow app, you’ll get a Running Index score that’s automatically calculated after every run, based on your heart rate and speed data.

Buy now from Amazon
Buy now from Polar

Best smartwatch for running

Polar M600

See more Polar M600 photos

Polar’s M600 sport watch is by far the best GPS running smartwatch on the market.

With a built-in GPS, IPX8 water resistance rating, optical heart rate monitor and 4GB of on-board storage, the M600 is quite the feature-packed watch. It also comes with support for Polar’s wonderful Flow app, allowing you to track just about any activity you can think of – rowing, skiing, hiking and much more. You’ll also be able to squeeze about two days of battery life out of this thing, which is impressive for an Android Wear watch.

You can certainly find Android Wear devices for less than the $300 asking price, but the M600 provides much more than other devices.

Read more

  • Polar M600 review
  • Polar M600 specs, price release date and everything else you should know
Buy now from Amazon
Buy now from Polar

So there you have it – our list of the best GPS running watches on the market! Did we miss anything? Let us know your thoughts in the comments below!

Next: How to use your fitness tracker to actually get fit – a comprehensive guide

A ‘Security Robot’ for the Homeless Has Already Been Tried—It Didn’t Go Well

The 400lb machine that once patrolled outside the San Francisco SPCA prompted a backlash, as some argued its real mission was to drive people away.

To some who are homeless, San Francisco’s latest security robot was a rolling friend on five wheels that they called “R2-D2 Two”. To others living in tents within the droid’s radius, it was the “anti-homeless robot”.

For a month, the 400lb, bullet-shaped bot patrolled outside the not-for-profit San Francisco SPCA animal shelter, rolling around the organization’s parking lots and sidewalks, capturing security video and reading up to 300 license plates per minute. Homeless people who pitched their tents in an alleyway nearby complained they felt the beeping, whirring droid’s job was to run them off.

“We called it the anti-homeless robot,” said John Alvarado, who was one of numerous people camping next to the animal shelter when the robot arrived. He said he quickly decided to move his tent half a block away: “I guess that was the reason for the robot.”

Officials of both the SF SPCA and Knightscope, who rented the robot to the shelter, denied that the intention was to dislodge homeless encampments.

“The SPCA has the right to protect its property, employees and visitors, and Knightscope is dedicated to helping them achieve this goal,” Knightscope said in a statement.

SF SPCA staff members said the facility had been plagued with break-ins, staff members had been harassed as they went to the parking lot and sidewalks were littered with hypodermic needles. Jennifer Scarlett, the SF SPCA president, said in a release that her organization “was exploring the use of a robot to prevent additional burglaries at our facility and to deter other crimes that frequently occur on our campus – like car break-ins, harassment, vandalism, and graffiti – not to disrupt homeless people”.

But after complaints about the program were shared widely on social media, the organization quickly admitted it had made a mistake in its choice of security guards – and fired the robot.

“Since this story has gone viral, we’ve received hundreds of messages inciting violence and vandalism against our facility, and encouraging people to take retribution,” said Scarlett, noting that their campus had since been vandalized twice. “We are taking this opportunity to reflect on the ‘teachable moment’.”

Some of the homeless people who crossed paths with the white security robot, which bore images of dogs and cats, as it patrolled outside of San Francisco SPCA this month thought it was a cute and a positive addition to the area.

TJ Thornton, whose tent is still pitched across the street from the shelter’s parking lot, nicknamed the bot “R2-D2 Two”. He liked how the machine made little whistling sounds as it moved along the sidewalk and how it would even say “hello” if you walked past it.

Thornton said he thought the bot had a positive influence on the neighborhood and relieved the pressure on local homeless people to always keep an eye on cars parked nearby. “People living on the streets actually watch out for the cars. If anyone does anything stupid, like breaking into cars, it reflects on us.”

Others saw the robot as Big Brother, surveilling their every move with video cameras. “That SPCA robot was the bane of our existence,” said Lexi Evans, 26, who has been living on San Francisco’s streets for 13 years. “It was driving us crazy.”

She said her group of friends had a tent encampment behind the SPCA. When they first saw the robot looking at them, they found it creepy. Then they noticed its white light flashing and thought it was recording their every move on video. Later they observed police officers coming to interact with the robot and wondered whether it was feeding information to law enforcement.

“We started feeling like this thing was surveilling us for the police,” said Evans, whose whole tent encampment has now moved around the block outside another business. “That’s officially invasion of privacy. That’s uncool.”

Evans said that once, someone became so angry with the thing that they knocked it over. The robot made a “whee-ooh wah” sound.

In another instance, somebody “put a tarp over it, knocked it over and put barbecue sauce on all the sensors”, Scarlett, the SPCA president, told the San Francisco Business Times.

Trouble really started for the robot last week, when the city issued an order for it to stay off the public sidewalk or face a daily penalty of up to $1,000 for operating in the public right of way without a permit. Then the story hit the internet, with Scarlett telling the Business Times that “from a walking standpoint, I find the robot much easier to navigate than an encampment”.

But by Friday, SF SPCA was apologizing for having brought in the machine.

“We regret that our words were ill-chosen. They did not properly convey the pilot program’s intent and they inaccurately reflected our values,” said Scarlett. “We are a nonprofit that is extremely sensitive to the issues of homelessness.”

Knightscope’s robots have gotten into trouble in other cities. Last year, a similar robot allegedly ran over a 16-month-old toddler at the Stanford Shopping Center in the town of Palo Alto, causing minor injuries. Another Knightscope security robot became famous on social media for drowning itself in the fountain of the Washington DC office complex it was policing.

“I already miss it,” said Danica Dito, who works in the SPCA administrative offices. “Just the fact that it rolled around discouraged crime.”

 

Related Stories

  • O’Reilly Accuser: Time Bomb of Info on Sex Harasser Executives in ‘Highest Positions’ at Fox News Is Counting Down
  • How One American Journalist Took Down Militiamen Who Raped 50 Young Girls
  • Police Shoot a Lot More People Than Previously Known

What is PATH and CLASS-PATH all about in JaVa ?

What is PATH and CLASS-PATH 


Many problems in the installation and running of Java applications are caused by incorrect setting of environment variables (global system variables available to all the processes running under the system), in particular, PATH, CLASS-PATH.

PATH Variable:

PATH is basically an environment variable on Unix-like operating systems, DOS, OS/2, and Microsoft Windows, specifying a set of directories where executable programs are located. In general, each executing process or user session has its own PATH setting.
When you launch a program from the command line, the operating system uses the PATH environment variable to search for the program in your local file system. PATH maintains a list of directories for searching executable programs.
If the program cannot be found in these directories, you will get an error. For example, if Java Compiler “javac.exe” is not found in the current directory and all the directories in the PATH, you will receive this error when compiling java source code:

ERROR:javac is not recognized as an internal or external command.



 For Java applications, PATH must include the following directories:
  • JDK’s “bin” directory (e.g., “c:Program Filesjavajdk1.7.0_{xx}bin”), which contains JDK programs such as Java Compiler “javac.exe” and Java Runtime “java.exe”.
  • “c:windowssystem32” and “c:windows” which contain console programs and commands.

How To set Path in java?

There are 2 ways to set java path:
  1. Temporary.
  2. Permanent.
1.Temporary path of JDK in windows:

  • Open command prompt
  • copy the path of jdk/bin directory
  • write in command prompt: set path=copied_path

Let’s see it in the figure given below:


2.Permanent path of JDK in Windows:
  • Right click on ‘My Computers’ and open ‘Properties’.
  • In Windows Vista or Windows 7, go to “Advanced System Settings”. Else go to next step.
  • Go to ‘Advanced Tab’ and click on Environment Variables button.
  • click on new tab of user variables
  • write path in variable name and paste path of bin folder in variable value.
  • Click on OK botton.

Setting JAVA path in Linux OS:

Setting the path in Linux OS is same as setting the path in the Windows OS. But here we use export tool rather than set. Let’s see how to set path in Linux OS:

export PATH=$PATH:/home/jdk1.6.01/bin/


CLASS-PATH in java:

The CLASS-PATH is an Environment variable is one way to tell applications, including the JDK tools, where to look for user classes. Class-path in Java is the path to directory or list of the directory which is used by Class-Loaders to find and load classes in Java program.
It would be impractical to have the JVM look through every folder on your machine, so you have to provide the JVM a list of places to look.  Therefore you need to set your class-path such that, JVM should be able to locate all your resources like classes, files, jars etc.
Setting CLASS-PATH:

In order to set Classpath for Java in Windows you need to specify the value of environment variable CLASSPATH, the name of this variable is not case sensitive and it doesn’t matter if the name of your environment variable is Classpath, CLASSPATH or classpath in Java.

Steps:

    How to se Java Classpath in windows and Unix Linux

  1. Go to Environment variable window in Windows by pressing  or you can go from rig“Windows + Pause “–> Advanced –> Environment variable ht click on my computer than choosing properties and then Advanced and then Environment variable this will open Environment variable window in windows.
  2. Now specify your environment variable CLASSPATH and put the value of your JAVA_HOMElib and also include CURRENT DIRECTORY by including (dot or period sign).

Now to check the value of Java classpath in windows type “echo %CLASSPATH” in your DOS command prompt and it will show you the value of directory which is included in CLASSPATH.

  • You can also set classpath in windows by using DOS command like:
set CLASSPATH=%CLASSPATH%;JAVA_HOMElib;

This way you can set the class-path in Windows XP, windows 2000 or Windows 7 and 8, as they all come with command prompt.


Setting CLASS-PATH in LINUX:

To set Class-path for Java In Linux, you can simply export CLASSPATH=”your classpath” from either your .bash_profile or .bashrc script which will run whenever your login into your Linux or Unix Machine. Now to check the value of Java CLASSPATH in Linux type “echo ${CLASSPATH}” this will print the value of Classpath in command prompt. By using the export command, you can set the classpath for Java in Unix, Linux, Solaris, or any other UNIX operating system. 
What are main differences between CLASSPATH and PATH?

  1. Path is an environment variable which is used by the operating system to find the executables. Classpath is an environment variable which is used by the Java compiler to find the path, of classes.i.e in J2EE we give the path of jar files.
  2. PATH is nothing but setting up an environment for operating system. Operating System will look in this PATH for executables. Classpath is nothing but setting up the environment for Java. Java will use to find compiled classes.
  3. Path refers to the system while classpath refers to the Developing Environment.

Want to learn more about java?

Hidden Pay2Win

This weekend I noticed a curious feature of Total War: Arena. If you play the game with a free account, you not only earn less xp, but silver is also tight, so you can only afford the necessary unit equipment. If you play with a premium account, you get a lot more silver (because the gross amount before expenses is increased, leaving a much larger net amount). And there is nothing in the game you can do with that silver, except for buying consumables.

Consumables, as the name suggests, only last for one battle. There are a couple of fun ones which give you a very short time effect, or allow you to build a trap or barricade. But there are also consumables which simply increase your stats for the whole duration of the battle. You can set those to auto-replenish, and get the effect in every battle, at the cost of silver. As a result, with a premium account you can play with consumables all the time and not have any money problems. With a free account you can only afford them once in a while. So in the end the premium players’ units have better stats than the free players’ units. But it is very discreet and not widely advertised. Hidden Pay2Win.

Remote access and control your PC using Android App : Android – LeaVe my baThRoom at-least !


Do you want to remotely control your PC? Android apps help to remotely access and securely control your desktop, laptop through mobile phones. To do this you will need to setup a remote desktop server on your computer. 


In this post we will take a look at 5 android apps which will help to remotely access and securely control your computer from anywhere using Internet.

1. TeamViewer

Team viewer is a remotely control app which provide spontaneous support or to remotely access an unattended computer or servers across different platforms.

teamviewer android application

Some Features of TeamViewer app

  • Support your clients and colleagues spontaneously
  • Access your office desktop with all of its documents installed applications
  • Remotely administer unattended computers
  • Easy file transfer to and from remote computer


2. VNC Viewer

VNC Viewer is a remote control app from RealVNC gives you instant remote access of your computers or servers from anywhere using your mobile.

VNC Viewer

Some Features of VNC Viewer app

  • It supports all popular desktop operating systems
  • Provide different authentication techniques to prevent unauthorized access
  • Provide backup and syn facility
  • Available online support and documentation through chat or E-mail


3. Microsoft Remote Desktop

You can use the Remote Desktop client for Android to work with Windows apps and desktops directly from your Android device.this tool only work on windows PC.

Microsoft Remote Desktop

Some Features of Microsoft Remote Desktop App
  • Support Windows OS desktop or servers 
  • Rich multi-touch experience supporting Windows gestures using RemoteFX.
  • Access to remote resources like printers using Remote Desktop Gateway (the same need to be configured on your network).
  • High quality audio and video support using advanced bandwidth compression.


4. Chrome Remote Desktop

Chrome remote desktop is a chrome browser extension which is fully cross-platform. Provide remote assistance to Windows, Mac and Linux users, or access your Windows (XP and above) and Mac (OS X 10.6 and above) desktops at any time, all from the Chrome browser on virtually any device, including Chromebooks.

Chrome Remote Desktop
Some Features of Chrome Remote Desktop
  • Able to setup screen sharing and remote assistance
  • Encrypted session using chromes SSL features including AES
  • Free to install and use at personal as well as commercial level
  • Streams audio and support copy-paste features

5. Splashtop

Last but not least we have Splashtop.It is the easiest,fastest,secure remote desktop app for accessing your Windows or Mac computer.it is easy to setup.
spalshtop
Some Features of SplashTop
  • Splashtop Business supports the Swiftpoint GT mouse for iPhone to enhance the productivity of your  remote desktop sessions
  • In session FPS settings– Experiment with these settings for the best performance on different networks and computers! 
  • Strong encryption including logging, audit trails and multi-level passwords. 
  • Business features include file transfer, remote print, chat and multi-user access.

Conclusion

TeamViewer is recommended for personal use because it is easy to use and also support screen sharing and support different operating systems. If anyone wants to perform basic remote control on windows then Microsoft Remote Desktop App is a good option.

Do you want to Learn Android Programming?

How much are readers worth?

I received a mail from an MMO website that it was for sale. I didn’t even know that there were auction sites for websites. Probably because I never considered my site as a business. I feel honored that people come to my site to read my thoughts. The idea was never to attract a maximum number of readers and then somehow monetize them. (And if I had wanted to do that I should have cashed out a decade ago, when this was still a popular blog.)

The site on sale boasts 30,000 YouTube subscribers, 9,000 Facebook fans, and 4,000 Twitter followers. And you can “buy” all these fans for $1,000 or best offer. That suggests that one fan is worth between 20 and 30 cents. However the site hasn’t had much content in the past few weeks, and those “fans” might be long gone, never to return. Especially if the new owner of the site creates little new content, or somehow changes the scope. So at best buying an existing website is a starting boost that gets the word out faster than if you created the same new content on a brand new site. Websites are dynamic and the real number of readers / subscribers / fans / followers depends very much on the current quality and quantity of content created.

Not only is buying a web site possibly a bad deal for the buyer. I would also consider it somewhat dishonest towards the fans. Imagine buying tickets to a concert and on going there finding out that the band you liked sold their name to another band, whose music you don’t like!

In summary, this blog is unlikely to be sold. I’m sticking to an earlier promise that I can’t be bought for less than $100,000. And as this site was never worth this much, you can be pretty confident that as long as there is somebody writing here, it will be me.

Google Pixel 2 and Pixel 2 XL headphone adapter not working for some folks

The Google Pixel 2 series has already seen one significant audio problem, that being related to how it was recorded through the microphone. Though that was fixed in a recent software update, there appears to be another, more persistent, sound issue affecting devices.

Some people Pixel 2 and Pixel 2 XL owners are reporting that the supplied USB Type-C to 3.5 mm headphone jack adapter isn’t working. This was pointed out by users over at the Google Product Forums (via Android Police), and the issue seems to be that the headphone adapter isn’t being recognized: when connected, music still plays through the device speakers.

Editor’s Pick

According to reports, several people have experienced this problem and have contacted Google for a replacement adapter. Others are seeking software solutions, though there doesn’t appear to be a single workaround that applies in every scenario.

One person said that a software update had resolved the issue, while the process below was also offered as a fix:

  • Insert dongle/adapter into phone
  • Restart phone
  • Plug headphones into dongle/adapter
  • Start Google Play Music [and, presumably, play something]

Given that there are a variety of possible solutions, here, it looks like it’s not specifically tied to a faulty adapter (one user says they’ve owned three different dongles and the problem has persisted); there may be more than one problem at play.

Google must be aware of this by now — there are lots of comments and replacement requests have been made — though an employee is yet to step into the thread to discuss the problem directly.

If you’ve experienced this issue, perhaps try using Bluetooth headphones (should you own some) while you wait for this to get sorted out.

Test Your SQL Basics – Part_1

The SQL SELECT Statement Questions

1. Determine the output of the below query
SELECT ‘6+9’  FROM dual;
A) 15
B) 6+9
C) 6
D) 9


2. At least how many clauses must be present in a SELECT statement?
A) 0 (Zero)
B) 1
C) 2
D) 5


3. Which of the following statement is correct?
A) EVERY table expression is a part of SELECT statement
B) Each SELECT statement does not consist of a table expression
C) Every SELECT statement is built from a table expression
D) All of the above


4. Which of the following are the optional clauses?
A) SELECT and WHERE
B) WHERE, GROUP BY and ORDER BY
C) SELECT, WHERE and ORDER BY
D) SELECT, WHERE, ORDER BY and GROUP BY


5. Which of the following is the last clause that is executed in a query?
A) SELECT
B) FROM
C) WHERE
D) GROUP BY


6. Which of the following is the correct basic syntax of SELECT clause?
A) SELECT column1, column2,….columnx WHERE table_name;
B) SELECT column1, column2,….columnx
C) SELECT column1, column2,…columnx ORDER BY table_name;
D) SELECT column1, column2,…columnx FROM table_name;


7. Determine the output of the below query
SELECT 36/2-5*10 FROM dual;
A) 130
B) -32
C) -120
D) 175


8. Determine the output of the below query
SELECT sal + NULL FROM emp WHERE empno = 7369;
A) sal + NULL
B) NULL
C) 0
D) 1250


9. Which command is used to display the structure of a table?
A) LIST
B) SHOW
C) DESCRIBE
D) STRUCTURE


10. Predict the output of the below query
SELECT 50 || 0001 FROM dual
A) 500001
B) 51
C) 501
D) 5001


Answer
1-B,   2-B,   3-C,   4-B,  5-D,   6-D,   7-B,   8-B,   9-C,  10-C

function myFunction() { var x = document.getElementById(‘myDIV’); if (x.style.display === ‘block’) { x.style.display = ‘none’; } else { x.style.display = ‘block’; } }


Restricting and Sorting Data Questions

1. What are the elements NOT contained in the WHERE clause predicate of the SELECT query?
A) Comparison operator
B) Comparison condition
C) Column Name
D) Table Name

2. Which of the following values can NOT be returned after evaluation of WHERE clause condition?
A) UNKNOWN
B) TRUE
C) FALSE
D) NULL

3. Which of the following statements are correct about the WHERE clause?
A) Column Alias can be used in WHERE clause to refer a column
B) Comparison operator is an optional element in WHERE clause condition
C) Functions can be used as operands in the WHERE clause
D) There can be multiple WHERE clause in a SELECT query

4. From the below operators, which one of them holds the highest precedence level?
A) Division (/)
B) Multiplication (*)
C) Brackets ( () )
D) Subtraction

5. What does the selection of columns in a SELECT statement known as?
A) Retrieval
B) Selection
C) Projection
D) Limiting

6. Which of the following WHERE clauses will NOT fit in the below SELECT query?
SELECT ename, deptno, sal  FROM emp;
A) WHERE HIREDATE IN (’02-JUN-2004′);
B) WHERE SAL IN (‘1000′,’4000′,’2000’);
C) WHERE JOB IN (SALES,CLERK);
D) WHERE COMM BETWEEN 0.1 AND 0.5;

7. Choose the WHERE clause that extracts the DNAME values containing the character literal “er” from the DEPT table.
A) WHERE DNAME IN (‘%e%r’);
B) WHERE DNAME LIKE ‘%er%’;
C) WHERE DNAME BETWEEN ‘e’ AND ‘r’;
D) WHERE DNAME CONTAINS ‘e%r’;

8. Which of the following is used to end a SQL query?
A) :
B) ;
C) .
D) /

9. What is the default date format in Oracle?
A) DD-MON-YY
B) DD-MON-YYYY
C) DD-MM-RR
D) DD-MON-RR

10. Which of the following clause defines a Membership condition?
A) BETWEEN
B) LIKE
C) IS NULL
D) IN (NOT IN)


Answer
1-D,   2-A,   3-C,   4-C,  5-C,   6-C,   7-B,   8-(B,D),   9-D,  10-D

function unris() { var x = document.getElementById(‘myDIV2’); if (x.style.display === ‘block’) { x.style.display = ‘none’; } else { x.style.display = ‘block’; } }


Using Single-Row Functions Questions

1. What will be the outcome of the following query?
SELECT ROUND(144.23,-1) FROM dual;
A) 140
B) 144
C) 150
D) 100


2. Which of the following statements is true regarding the COUNT function?
A) COUNT (*) counts duplicate values and NULL values in columns of any data type.
B) COUNT function cannot work with DATE datatypes.
C) COUNT (DISTINCT job_id) returns the number of rows excluding rows containing duplicates and NULL values in the job_id column.
D) A SELECT statement using the COUNT function with a DISTINCT keyword cannot have a WHERE clause.


3. Which of the following commands is used to count the number of rows and non-NULL values in Oracle database?
A) NOT NULL
B) INSTR
C) SUBSTR
D) COUNT


4. What will be the outcome of the query given below?
SELECT 100+NULL+999 FROM dual;
A) 100
B) 999
C) NULL
D) 1099


5. Determine the output of the below query.
SELECT RPAD(ROUND(‘78945.45′),10,’*’) FROM dual;
A) 78945*****
B) **78945.45
C) The function RPAD cannot be nested with other functions
D) 78945.45****


6. Which of the following commands allows you to substitute a value whenever a NULL or non-NULL value is encountered in an SQL query?
A) NVL
B) NVLIF
C) NVL2
D) LNNVL


7. What is true about the NULLIF function in Oracle DB?
A) NULLIF(expr1,expr2) will return expr2 if the two expressions are NOT NULL.
B) NULLIF(expr1,expr2) will return 0 if the two expressions are NULL.
C) NULLIF(expr1,expr2) will return NULL if the two expressions are equal.
D) Expr1 can be NULL in NULLIF(expr1, expr2)


8. Which of the following is not a property of functions?
A) Perform calculations on data
B) Convert column data types
C) Modify individual data items
D) None of the above


9. Which of the following are also called Group functions?
A) Single row functions
B) Multi group functions
C) Multiple row functions
D) Single group functions


10. What is true about Number functions?
A) They return both Character as well as Number values
B) They can’t accept expressions as input
C) Number functions can’t be nested.
D) They accept Number arguments and return Number values only.

Answer
1-A,   2-A,   3-D,   4-C,  5-A,   6-C,   7-C,   8-D,   9-C,  10-D

function resti() { var x = document.getElementById(‘myDIV3’); if (x.style.display === ‘block’) { x.style.display = ‘none’; } else { x.style.display = ‘block’; } }


Conditional Expressions Questions

1. What is true about data types in Oracle DB?
A) They are given to columns for sorting purposes.
B) They are given to columns for a structured representation in a table.
C) They are given to columns to constrain the nature of the data it can store.
D) They are not mandatory.


2. Which of the following functions simplify working with columns that potentially contain null values?
A) Nested functions
B) General functions
C) Conditional functions
D) None of the above


3. How many input parameters are mandatory in NVL function?
A) 0
B) 1
C) 2
D) 3


4. What will be the output of the following query?
SELECT NVL(1234) FROM dual;
A) 1234
B) 1000
C) NULL
D) ORA-00909:invalid number of arguments error


5. What happens during an implicit conversion in Oracle DB?
A) Oracle DB implicitly converts one data type to the expected data type
B) The user has to convert the data type to the expected data type
C) Oracle DB doesn’t convert any data type
D) Implicit conversion can be controlled by the user


6. Which of the following expressions can be used explicitly for a conversion of a NUMBER to a CHAR?
A) TO_CHAR
B) Use TO_DATE and then convert the date to a NUMBER
C) TO_NUMBER
D) Such conversion is not possible


7. Which of the following are the functions for explicit conversion provided by Oracle to convert one data type to the other?
A) TO_CHAR
B) TO_DATE
C) TO_NUMBER
D) All of the above


8. Which of the following is true about the following statement in Oracle DB?
TO_CHAR(date, ‘frmt’)
A) The fmt can be written in double quotes as well as single quotes.
B) Case of the fmt doesn’t matter in this function
C) Fmt can include any character or NUMBER
D) The fmt has to be enclosed in single quotes and has to be a valid date format.


9. How many maximum places for display will Oracle DB allocate to the Month element in the following statement?
SELECT TO_CHAR (sysdate, ‘fmMonth’) FROM dual;
A) 5
B) 6
C) 7
D) 9


10. What is true about the COALESCE function in Oracle DB?
A) It can take only 2 arguments
B) All the arguments in the COALESCE function can be of different data types
C) All the arguments in the COALESCE function should be of the same data type
D) None of the above


Answer
1-C,   2-B,   3-C,   4-D,  5-A,   6-A,   7-D,   8-D,   9-D,  10-C

function condi() { var x = document.getElementById(‘myDIV4’); if (x.style.display === ‘block’) { x.style.display = ‘none’; } else { x.style.display = ‘block’; } }


Learn Database Programming?